Schilders aan het werk van Wemekamp Schilders
De schilders

De schilders

Op dit moment hebben wij drie vakbekwame schilders in dienst. Daarbij draaien de huidige vennoten Robert en Gerrit volop mee in het schildersbedrijf. In onze winkel staan twee medewerksters die al een aantal jaren ervaring hebben op gebied van verkoop van behang alsmede alle verfsoorten en aanverwante artikelen.

Historie
Meer dan 90 jaar vakmanschap!
01-01-1920 startte Gerrit Wemekamp (eerste generatie) met de schilderswerkzaamheden. Niet lang nadat het bedrijf ontstond, verhuisde het van de Marleseweg naar het huidige pand aan de Grotestraat 46 in Den Ham. Het ging er toen anders aan toe dan nu. Gerrit leerde het schilderen van zijn buurman. Hij maakte de verf nog zelf met een verfmolen en ging met een ruitje op zijn fiets naar de klanten. Ook gingen toen de ladders mee op karwei via de melkboer.
Tweede generatie Bats Wemekamp leerde het schildersvak van zijn vader Gerrit en opende een hobbywinkel waar men terecht kon voor touw, lijm en fotolijstjes.

Aan het roer van het schildersbedrijf staan nu de derde en vierde generatie, Gerrit Wemekamp en zijn zoon Robert.
Onze werkzaamheden zijn uitgebreid tot het zetten van glas, houtrotreparatie en alle voorkomende schilderwerkzaamheden. Ook als u op zoek bent naar een behanger bent u bij ons aan het juiste adres.


Het assortiment van de winkel biedt tegenwoordig een grote keuze in diverse soorten verf en behang. Daarnaast is er een mengmachine aanwezig voor het mengen van bepaalde kleuren verf.